У Франції магазин спортивного одягу перестав продавати хіджаби для бігу. Компанії почали погрожувати в соцмережах

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Франції магазин спортивного одягу перестав продавати хіджаби для бігу. Компанії почали погрожувати в соцмережах

Raden Prasetya / Unsplash

Мережа спортивних товарів Decathlon зняла з продажу хіджаби для бігу у Франції після того, як політики, включаючи міністра, почали погрожувати ритейлеру бойкотом. Про це представництво компанії повідомило в Twitter.

Decathlon уже продає спортивні версії хіджабу в Марокко. Компанія заявила, що попит на такий одяг є. Тому було прийнято рішення розпочати продаж і в Франції, але це викликало невдоволення громадськості.

«Ми зазнали чимало образ і погроз щодо цього продукту, тому заради безпеки працівників компанії було прийнято рішення не продавати цей продукт у Франції», — йдеться в повідомленні компанії.

Член тимчасового колегіального керівництва Соціалістичної партії, голова фракції «Нові ліві» Валері Рабо запропонувала бойкотувати Decathlon. Проти продажу спортивного хіджабу виступив і міністр бюджету Джеральд Дарманін з уряду президента Еммануеля Макрона.

«Я ціную свободу жінок більше, ніж комерційну свободу», — сказав він на французькій радіостанції Europe 1, повідомляє Reuters.

Decathlon Morocco Website / Screenshot

Бігові хіджаби і нині доступні на марокканському веб-сайті Decathlon за 79 марокканських дирхамів (близько 220 гривень). До речі, спортивна фірма Nike Inc. на своєму французькому сайті досі продає спортивні хіджаби в трьох кольорах по 30 євро (близько 900 гривень).