У Нідерландах мусульманину скасували виплату допомоги після відмови голитися. Влада каже, що дбала про його здоровʼя

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міська рада міста Амерсфорт у Нідерландах позбавила чоловіка та його дружину фінансової допомоги за те, що він не захотів голитися при прийомі на роботу. Суд, куди він звернувся із оскарженням, визнав рішення правомірним.

Про це повідомляє The Guardian.

Чоловік, імʼя якого не вказується, сповідує іслам та відмовився голитися через релігійні переконання.

Як пише видання, чоловіка запросили на роботу спеціалістом із видалення азбесту. Коли чоловік прийшов на навчання, яке мало б передувати влаштуванню на роботу, працедавець попросив його повністю поголитися.

Після відмови чоловіка влада міста на місяць скасувала йому та його дружині виплату допомоги, яку вони отримували.

Влада аргументувала це тим, що у волоссі чоловіка могли залишитися часточки азбесту, які небезпечні для здоровʼя. А борода зробила б респіраторну маску менш ефективною.

На це чоловік відповів, що волів би одягнути іншу маску — більш пристосовану для людей із бородами.

Азбест — мінерал класу силікатів, є канцерогеном.

  • Каїрський суд заборонив єгипетським поліцейським носити бороди. Суд пояснив своє рішення тим, що у світській державі наявність бороди може вказувати на належність її власника до заборонених політичних і терористичних організацій
  • У турецькій провінції Ялова в мечеті мусульмани 37 років молилися не в бік Мекки, як того вимагають ісламські приписи. Як виявилося, під час будівництва мечеті в 1981 році проектувальники припустилися помилки. Через це напрямок до мечеті Мекки змістився на 33 градуси.