СБУ обшукала охоронні фірми «Стелс», засновником яких є диякон храму Московського патріархату

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
СБУ обшукала охоронні фірми «Стелс», засновником яких є диякон храму Московського патріархату

Сайт храму на честь святителя Йоасафа Бєлгородського

Служба безпеки заявляє, що провела обшуки в групі охоронних компаній «Служба безпеки Стелс». Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Компанії підозрюють у несплаті податків.

«Внаслідок незаконної діяльності вказаних суб’єктів господарювання до державного бюджету, оминаючи систему оподаткування, не надійшло понад дев’ять мільйонів гривень податків», — повідомили в СБУ.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили літературу з антиукраїнським змістом, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, а також вогнепальну зброю і набої.

За інформацією СБУ, співзасновником фірм «Стелс» є священнослужитель Української православної церкви Московського патріархату. Його підозрюють у співпраці з російськими парамілітарними структурами.

Згідно з інформацією на сайті охоронної компанії, засновником є Вʼячеслав Павлів. Він же є дияконом храму на честь святителя Йоасафа Бєлгородського у Києві, що підпорядковується Московському патріархату.

Інформація про обшуки в компанії «Стелс-1» 26 лютого зʼявилася на Facebook-сторінці «Центру інформації УПЦ». На офіційному сайті УПЦ (МП) даних про обшуки нема.