У Московському патріархаті заявили, що лише 36 парафій перейшли до ПЦУ. Насправді — 340

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Московському патріархаті заявили, що лише 36 парафій перейшли до ПЦУ. Насправді — 340

Олександр Синиця / УНІАН

У Православну церкву України після отримання нею автокефалії перейшли 36 громад Української православної церкви (Московського патріархату) з 12 тисяч, існуючих в Україні, а довкола 250 громад триває конфлікт в звʼязку зі зміною ними конфесійної приналежності. Про це на брифінгу заявив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архієпископ Климент.

«Сьогодні статистика чітко говорить, що змінили конфесійну приналежність з 12 тисяч релігійних громад УПЦ МП 36 громад. Ще 24 громади були перереєстровані рейдерським силовим способом, і ці випадки будуть, звичайно, оскаржені в суді», — сказав архієпископ Климент.

Також він додав, що у 250 випадках, де є силове протистояння, був конфлікт, який не призвів до жодних результатів. Тому, як каже архієпископ Климент, не можна говорити, що ці громади змінили свою конфесійну приналежність.

До речі, на інтерактивній карті переходів з УПЦ (МП) в ПЦУ видно, що станом на 21 лютого до Православної Церкви України приєдналися вже майже 340 парафій.

Релігійно-інформаційна служба України

  • Петро Порошенко заявляв, що до ПЦУ вже приєдналися 320 парафій.
  • Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що церкві необхідні зміни, які позбавлять парафіян можливих перешкод.