Порошенко: До Православної церкви України приєдналися вже 320 парафій

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Порошенко: До Православної церкви України приєдналися вже 320 парафій

Офіційний сайт президента України

До Православної церкви України (ПЦУ) після отримання Томосу про автокефалію на початку січня на сьогоднішній день приєдналися 320 парафій. Про це під час відвідання Манявського скиту в рамках робочої поїздки в Івано-Франківську область розповів президент Петро Порошенко, повідомили в його прес-службі.

«Після [отримання Томосу про автокефалію] вже 320 парафій долучилися до нашої Церкви. Пʼять з них — на Франківщині, на Прикарпатті. Парафії та громади. Можу підкреслити, що зараз за місяць переходить [до ПЦУ] більше парафій, ніж за попередні пʼять років. І дуже важливо, що ніхто нікого не змушує», — розповів глава держави.

Порошенко зазначив, що в Москві були очікування того, що після отримання Томосу в Україні почне «литися кров», відбуватимуться штурми храмів і захоплення монастирів — але цього, як наголосив президент, не відбувається.

  • Подивитися, які громади вже перейшли в ПЦУ, можна на інтерактивній карті, яка постійно оновлюється.
  • Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що церкві необхідні зміни, які позбавлять парафіян від можливих перешкод. Митрополит закликав священиків ПЦУ «бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому вона приходить», а також анонсував зміни в церковному календарі.