Українські паралімпійці стали найкращими на Чемпіонаті світу в Канаді, вони здобули 42 медалі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Українські паралімпійці стали найкращими на Чемпіонаті світу в Канаді, вони здобули 42 медалі

Паралімпійська збірна України

Національна паралімпійська збірна команда України із зимових видів спорту стала найкращою на Чемпіонаті світу, що проходив у канадському місті Принс Джордж. Українські спортсмени здобули 42 медалі: 9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових. Про це повідомляється на сайті Національного комітету спорту інвалідів України.

Українські паралімпійці жодного разу не поступилися першим місцем жодній із 17 країн-учасниць. В останній день змагань наші спортсмени вибороли в лижних перегонах (довга дистанція) чотири нагороди: 2 срібних та 2 бронзових медалі.

Загалом 13 із 19 спортсменів-«зимовиків», які представляли Україну на цьому Чемпіонаті світу, вибороли високі нагороди, 7 із них – золоті.

Найкраще від України виступили: Людмила Ляшенко — 7 нагород, з яких 4 золоті (3 — біатлон, 1 — лижі), 2 срібні та 1 бронзова медалі з лижних перегонів; Тарас Радь — 6 нагород (3 золоті з біатлону, 1 срібна та 2 бронзові в лижах); Оксана Шишкова — 6 нагород (1 золота, 2 срібні з лижних перегонів, 3 бронзові в біатлоні).

Як повідомив у Facebook заступник міністра у Мiнiстерство молоді та спорту Микола Даневич, українські спортсмени вже повернулися додому.