«Хочу дарувати творчість без цензури». MARUV назвала причини, з яких не їде на «Євробачення»

Дата:
«Хочу дарувати творчість без цензури». MARUV назвала причини, з яких не їде на «Євробачення»

Соколовська Інна / УНІАН

Співачка Анна Корсун (MARUV) прокоментувала переговори з представниками Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), після яких стало відомо, що вона не їде на «Євробачення» в Тель-Авів.

У Facebook виконавиця, яка напередодні перемогла в Національному відборі на «Євробачення», написала, що перемовини з представниками НСТУ тривали близько семи годин, проте сторони так і не уклали угоду.

«За кілька годин до жеребкування мене попросили взяти участь у Національному відборі на «Євробачення-2019». Я погодилася і виграла, і з великою гордістю готова була представляти свою рідну країну — Україну на міжнародній пісенній арені», — повідомила співачка.

Вона додала, що основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, у разі підписання, стали б для співачки «кабальними». «Я — громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я — музикант, а не бита на політичній арені. Я щиро дякую і ціную кожного, хто в мене вірив і голосував. І прошу вас прийняти цей факт і не йти на конфронтацію. Це даність сьогоднішнього дня. Я хочу дарувати свою творчість без цензури», — підвела підсумок MARUV.

  • 25 лютого про те, що співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, не буде представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019», повідомив на своїй сторінці у Facebook голова правління НСТУ Зураб Аласанія.
  • Після перемоги в нацвідборі на міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» співачка MARUV отримала на ознайомлення контракт з НСТУ, у якому є пункт про заборону гастролей у Росії.
  • Пізніше переможниця національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019» MARUV оприлюднила умови контракту з НСТУ. Зокрема там ішлося не тільки про заборону виступів в РФ. Вона розповіла, що за контрактом їй заборонена будь-яка неузгоджена імпровізація на сцені, навіть неузгоджений шпагат, який може призвести до штрафу в 2 мільйони гривень. Також, за словами співачки, їй заборонено спілкуватися з журналістами без погодження з НСТУ.