2 мільйони гривень за шпагат і передача прав на пісню. MARUV оприлюднила деталі контракту з НCТУ щодо участі в «Євробаченні»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Переможниця національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення-2019» MARUV оприлюднила умови контракту з Національною суспільною телекомпанією України (НСТУ). Про це співачка повідомила в Instagram.

«Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим з 2014 року. Не порушувала жодного Закону України. А також готова взяти на себе всі витрати на участь в Міжнародному конкурсі», — написала співачка.

Вона заявила, що за контрактом їй заборонена будь-яка неузгоджена імпровізація на сцені. «Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу в 2 мільйони гривень», — написала співачка. Крім того, контракт вимагає від неї передати авторські права на пісню Siren Song, а також чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НСТУ.

«Теоретично, мене можуть змусити танцювати на Дні народження у якогось віце-премʼєра, у випадку відмови мене дискваліфікують і зобовʼяжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НТКУ нібито збитки!» — додала MARUV.

Також, за словами співачки, їй заборонено спілкуватися з журналістами без погодження з НСТУ. За порушення будь-якого з пунктів MARUV загрожує штраф в 2 млн грн і компенсація збитків.

«Натомість від НТКУ я нічого не отримую: ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промо-підтримки. Навіть візою я повинна займатися сама», — обурилася співачка.