Дочка Пєскова працює стажером у Європарламенті. Вона має доступ до документів ЄС

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Дочка Пєскова працює стажером у Європарламенті. Вона має доступ до документів ЄС

Instagram / stpellegrino

Дочка прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова працює стажером в Європейському парламенті та має доступ до низки документів Євросоюзу. Про це йдеться у розслідуванні журналістів «Радіо Свобода».

21-річна Єлизавета Пєскова зазначена як помічниця французького депутата Емеріка Шопрада (член комітету закордонних справах Європарламенту та підкомітету з питань безпеки та оборони), який славиться проросійською позицією та не визнає анексію Криму.

Пєскова також вказана на сторінці депутата на сайті Європарламенту.

За словами Шопрада, у дочки прес-секретаря Путіна це вже друге стажування, і «в неї не більше прав, ніж у будь-якого іншого стажера».

Журналісти зазначили, що серед опитаних євродепутатів багато хто не знав, що у Європарламенті працює людина, яка повʼязана із вищими російськими чинами.

Депутат Сандра Калніете назвала «недбалістю» і «порушенням правил безпеки» стажування Пєскової. Депутат Петрас Аустревічус назвав «великою ганьбою» факт стажування дівчини. У той же час, помічниця Пєскової не підтвердила журналістам її працевлаштування.

«Як стажер донька прес-секретаря Володимира Путіна має безперешкодний доступ до будівель Європарламенту як в Брюсселі, так і в Страсбурзі. Що також важливо, Єлизавета Пєскова як стажер має доступ як до внутрішньої комп’ютерної мережі Європейського парламенту, так і до внутрішньої мережі євродепутата як члена ЄП», — зазначають журналісти.

Вказано, що стажери парламенту ЄС отримують зарплату з бюджету євродепутата. Бюджет якого у свою чергу формується з грошей платників податків Євросоюзу.

Журналісти проте не дізналися, чи отримує зарплату Пєскова, і яку.