Угода з Євросоюзом про умови Brexit: повторне голосування відбудеться до 12 березня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Парламент Великобританії до 12 березня проведе повторне голосування щодо угоди з Євросоюзом про умови Brexit. Про це повідомила премʼєр-міністр Тереза Мей, пише Reuters.

Мей висловила надію, що Сполучене Королівство вийде зі складу ЄС у впорядкованій формі і це буде схвалено двома сторонами.

«Вихід з Євросоюзу 29 березня з угодою — все ще в межах нашої досяжності, і це те, над чим ми працюємо», — сказала вона.

Нагадаємо, премʼєр-міністр поки не змогла отримати підтримку більшості парламентаріїв для схвалення угоди. Депутати вимагають внесення в неї поправок.

  • 23 лютого три міністри британського уряду зажадали відкласти Brexit, якщо його не вдасться узгодити наступного тижня. Міністр у справах бізнесу Ґреґ Кларк, міністр праці і пенсій Ембер Радд і міністр юстиції Девід Гок вважають, що Brexit може завдати країні непоправної шкоди.
  • 15 січня Палата громад Великобританії проголосувала проти Brexit. Депутати парламенту Великобританії відхилили угоду про вихід країни із Європейського Союзу, на якому наполягала Тереза Мей.
  • До цього Палата громад парламенту Великобританії обмежила повноваження у податковій сфері в разі виходу країни з ЄС без угоди.