Збої, розкриття доходів і збір даних користувачів. В інтернет потрапило листування вищого керівництва Facebook

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Особисте електронне листування керівництва компанії Facebook потрапило в мережу, пише The Guardian.

Йдеться, зокрема, про конфіденційні повідомлення засновника соцмережі Марка Цукерберга. На ресурсі GitHub 22 лютого були розміщені близько 60 сторінок матеріалів судового процесу між Facebook і Six4Three, серед яких були електронні листи керівників компанії, у яких вони обговорюють збої в роботі соцмережі.

«Ці витоки сталися в результаті судового процесу, коли Six4Three, творці додатку, відомого як Pikinis, сподівалися змусити Facebook ділитися інформацією користувачів додатку про друзів. Ці документи були закриті каліфорнійським судом, тому ми не можемо обговорювати подробиці», — йдеться в заяві Facebook.

Як пише видання, зокрема, обговорювалася ситуація, яка могла призвести до «катастрофічного порушення конфіденційності Facebook»: сторонній додаток міг розкрити фінансові результати компанії з випередженням графіка.

Примітною є і записка від липня 2012 року від віце-президента Facebook з глобальної публічної політики Марн Левайн. В одному розділі Левайн обговорює плани збору даних на пристроях Android.

«Ми будемо збирати дані про місцезнаходження користувачів і зіставляти їх з ідентифікаторами стільникового звʼязку. Ця інформація буде зберігатися в анонімній формі, але в майбутньому ми зможемо випускати продукти з урахуванням місця розташування». Крім того, йшлося про збір певної обмеженої інформації про те, які програми за замовчуванням користувачі використовують для певних функцій Facebook (камера, повідомлення тощо).