Захист Януковича подав апеляцію на вирок у справі про держзраду

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Адвокати екс-президента Віктора Януковича подали апеляційну скаргу на вирок Оболонського районного суду Києва у справі про державну зраду. Про це theБабелю повідомили в прес-службі адвокатського обʼєднання «Авер Лекс», яке захищає інтереси Януковича у суді.

«З правової точки зору, вирок Оболонського районного суду — повністю незаконний і необгрунтований, оскільки заснований на сфальсифікованій справі. Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства — все це викладено на понад 190 сторінках нашої апеляційної скарги», — розповів адвокат Віталій Сердюк.

Також в адвокатському обʼєднанні прокоментували апеляцію у цій справі, подану раніше адвокатом Центру безоплатної вторинної правової допомоги Юрієм Рябоволом.

За словами Сердюка, ця апеляція Рябовола є незаконною, оскільки Янукович офіційно відмовився від послуг державного адвоката.

«Стосовно адвоката Юрія Рябовола вже подано заяву про скоєння ним злочину, передбаченого статтею 400-1 Кримінального кодексу України — представництво в суді без повноважень, а також скарги у Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності — позбавлення права займатися адвокатською діяльністю», — повідомили у прес-службі «Авер Лекс».

  • 23 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді. Суд засудив Януковича до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни.
  • Разом з тим суд визнав екс-президента невинуватим за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.