Захист Януковича попросив суд виправити «описки» у вироку: причину помʼякшення покарання і розмір судових витрат

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Захист екс-президента Віктора Януковича попросив Оболонський райсуд Києва виправити допущені, на його думку, описки у вироку, повідомлено на сайті суду.

Адвокат Олександр Байдик, зокрема, просить виключити з вироку посилання на обставину, що помʼякшує покарання Януковича — «вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації».

Також захисник попросив суд виправити суму процесуальних витрат, яку зобовʼязаний відшкодувати екс-президент — з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

«Зараз районний суд Києва вирішує питання про необхідність призначення судового засідання для розгляду заяви захисника», — сказано в повідомленні.

Разом з тим, у коментарі theБабелю прес-секретар Оболонського районного суду Києва Інна Свинаренко пояснила наявність помилок у вироку можна вирішити лише у судовому засіданні, тим же складом суду і учасників. Суд, за її словами, не зможе передати матеріали справи для апеляції на вирок, поки не відбудеться розгляд цих «описок».

  • 23 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді. Суд засудив екс-президента до 13 років вʼязниці. Його визнали винним у державній зраді і в пособництві у веденні агресивної війни.
  • Разом з тим суд визнав Януковича невинним за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.
  • Адвокат Центру надання безкоштовної вторинної правової допомоги Юрій Рябовол, який захищав на суді екс-президента Віктора Януковича, подав скаргу на вирок Оболонського районного суду Києва.