У Києві затримали екс-начальника департаменту Нацполіції. Він продавав конфіденційні дані колекторам і банкам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці затримали колишнього начальника одного з департаментів Національної поліції, якого підозрюють у торгівлі службовою інформацією. Завдяки цьому екс-чиновник придбав у столиці 9 квартир. Про це повідомляє у Facebook департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Полковник разом зі спільниками продавав конфіденційні відомості та безпосередній доступ до них колекторським конторам, мережам банківських установ та приватним підприємствам.

На початку 2018 року підозрюваний вийшов на пенсію і налагодив схему збагачення. Його спільниками стали співробітники Нацполіції, які обслуговували відомчі бази даних МВС. Для прикриття організатор угруповання відкрив фіктивне приватне підприємство у сфері надання телекомунікаційних послуг. Колишній підлеглий полковника, чинний співробітник Нацполіції облаштував у себе вдома «чергову частину» на зразок call-центру «102», через яку «клієнти» цілодобово в телефонному режимі отримували дані.

Крім організатора, затримали ще трьох фігурантів справи. Правоохоронці провели 58 обшуків, вилучили оргтехніку, сервер, мобільні телефони, копії документів, чорнову документацію, патрони та гроші у вітчизняній та іноземній валюті. Слідчі готують учасникам справи оголошення про підозру за низкою статей Кримінального кодексу.