Навколо передачі «Орел і Решка» розгорається скандал. Екс-ведуча і продюсер не можуть вирішити, хто автор ідеї проекту

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Навколо передачі «Орел і Решка» розгорається скандал. Екс-ведуча і продюсер не можуть вирішити, хто автор ідеї проекту

Гонтар Володимир / УНІАН

Висловлювання колишньої ведучої «Орла і Решки» Жанни Бадоєвої можуть стати предметом судових розглядів. На російському шоу «Вечерний Ургант» вона розповіла, що ідея створення популярного шоу«Орла і Решки» належить саме їй.

«Ми з моїми однокласниками вирішили придумати шоу про подорожі, це був 2010 рік, ми зняли першу програму, а в 2011-му ми вийшли в ефір», — зазначила вона.

Її слова не сподобалися продюсеру програми Нателлі Крапівіній. Вона зазначила в інтервʼю виданню super, що шоу не було ідеєю Бадоєвої.

«Мабуть, щоб підігріти інтерес до свого нового проекту, Жанна вирішила в черговий раз уявити себе творцем нашого формату, в якому вона була всього лише запрошеною ведучою. Єдине, що зробила Жанна в проекті — це познайомила мене з Женею і Оленою Синельниковими. З ними я створила студію TeenSpirit, яка щороку випускає величезну кількість проектів. Ну і власне стала ведучою перших сезонів. Можу сказати, що редакторська служба неабияк попрацювала, щоб Жанна «заговорила» у кадрі», — зазначила Крапівіна.

Пізніше на каналі телепрограми зʼявилося відео, в якому також ідеться, що творцем проекту була Крапівіна.

«Ми дуже вдячні Жанні Бадоєвій за участь у нашому проекті. Але! Батьківщина проекту — київська Оболонь, затишна кухня в місцевій хрущовці, а щасливі батьки — молоді недосвідчені мандрівники Лена, Женя і Катя, які дуже хотіли подивитися світ! Звідти «новонароджений» поїхав на затвердження просто до Нателли Крапівіної. Потім отримав остаточно назву, яка більше не змінювалася протягом восьми років — «Орел і Решка», — сказано в повідомленні.

  • Співробітники Держприкордонслужби не пустили в Україну російську блогерку і екс-ведучу «Орла і Решки» Анастасію Івлєєву. Їй заборонили вʼїзд в країну на три роки через відвідування анексованого Криму в 2017 році.
  • «Орел і Решка» — пізнавальна телепередача про подорожі. Перша програма вийшла 13 лютого 2011 року.