Політвʼязня Володимира Балуха перевели з Сімферопольського СІЗО. Його адвокат намагається зʼясувати, куди і з якої причини

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Українського політвʼязня і активіста Володимира Балуха перевели з Сімферопольського СІЗО. Про це повідомила його дружина, повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook.

«Політвʼязня Володимира Балуха етапували з Сімферопольського СІЗО. Про це стало відомо сьогодні, після того як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати в СІЗО передачу для українця. Їй не повідомили, куди вивезли Балуха», — йдеться в повідомленні.

Його адвокат намагається зʼясувати, де знаходиться Балух, а також причину, з якої його перевели в інше місце.

17 лютого у СІЗО у Наталії Балух теж не прийняли передачу. Причиною назвали відсутність необхідних для цього документів у відповідальних за прийом передач у СІЗО.

  • Балуха перевели з колонії в Керчі в СІЗО Сімферополя 13 лютого.
  • У «Верховному суді Криму розглянули два клопотання захисту українського активіста і політвʼязня Володимира Балуха. Захист Балуха наполягає на тому, що йому неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, тому загальний строк покарання Балуху за обома вироками має бути меншим.
  • Український політвʼязень Володимир Балух 9 жовтня 2018 року вирішив припинити голодування. Він почав його 19 березня 2018 року. Тоді набув чинності вирок російського суду за сфабрикованою справою проти активіста — 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів. З перервою він голодував понад 200 днів.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — за прапор України у дворі його будинку.