Кримський суд відмовився перерахувати Балуху термін за обома вироками

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

У «Верховному суді» Криму розглянули два клопотання захисту українського активіста і політвʼязня Володимира Балуха. Захист Балуха наполягає на тому, що йому неправильно врахували час, проведений в СІЗО і під домашнім арештом, тому загальний термін покарання Балуху за обома вироками має бути меншим. Про це повідомляють правозахисники Crimean Human Rights Group.

Згідно з повідомленням, суд відмовив захисту Балуха в перерахунку строку його покарання. Засідань суду було два — за кожним з вироків окремо.

  • Український політвʼязень Володимир Балух 9 жовтня 2018 року вирішив припинити голодування. Він почав його 19 березня 2018 року. Тоді набув чинності вирок російського суду за сфабрикованою справою проти активіста — 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів. З перервою він голодував понад 200 днів.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію — за прапор України у дворі свого будинку.