В Амстердамі затримали журналістку російської «Новой газеты». Поліцейські відпустили дівчину, не зумівши розблокувати її телефон

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В аеропорту Амстердама поліція затримала журналістку російської «Новой газеты» Олену Мілашину, повідомляється на сайті видання.

Разом з Мілашиною затримали співробітницю правозахисного центру «Меморіал» Мілану Бахаєву. Обидві жінки прилетіли в Амстердам на зустріч з правозахисниками, які займаються проблемами сирійських біженців.

Як повідомляє видання, поліцейські відмовилися представитися, заявивши росіянкам, що «тут не Росія, і ніхто не зобовʼязаний представлятися». Конкретних претензій до Мілашиної і Бахаєвої не висувають. У Мілашиної без пояснень вилучили телефон.

На своїй сторінці у Facebook Мілашина повідомила, що після затримання офіцер в аеропорту спробував повернути їй документи і телефон. За її словами, поліцейські намагалися розблокувати телефон, щоб отримати доступ до її даних. Сама Мілашина заявила, що прийме свої документи лише під протокол, в якому буде відзначена незаконність її затримання. Зрештою Мілашину разом із Бахаєвою відпустили.