Відмова у вʼїзді та замороження активів. ЄС погодив санкції проти росіян за захоплення українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейський Союз погодив санкції проти громадян Росії за захоплення у листопаді минулого року українських кораблів та моряків у Керченській протоці. Про це у Twitter написав кореспондент «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікард Юзвяк.

«Дипломати ЄС погодили санкції проти Росії за інцидент в Азовському морі. Заборона на видачу віз та заморожування активів проти близько 8 осіб, причетних до затримання 24 українських моряків», — написав Юзвяк. За його словами, це рішення буде оформлене наступного тижня.

25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.

  • 13 лютого в американському Сенаті оприлюднили законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти РФ. За захоплення українських кораблів і моряків під санкції можуть потрапити 24 працівники ФСБ, російський суднобудівний і нафтовий сектори, а також російські енергетичні проекти за кордоном.