«Влада нова, методи — старі». Тимошенко назвала «істерикою» провадження про її незаконне збагачення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер «Батьківщини», кандидат в президенти Юлія Тимошенко спростувала причетність до американських лобістів, через яких проти неї подали заяву щодо незаконного збагачення, йдеться у заяві на її сторінці у Facebook.

«Навесні минулого року я дізналася про те, що хтось у США найняв лобістів для допомоги Україні і мені. 10 квітня 2018 року я звернулася до найнятої компанії з повідомленням про неможливість співпраці, оскільки контракт був укладений без мого відома і без моєї санкції», — написала Тимошенко.

Кандидат у президенти додала, що у президента Петра Порошенка та Генеральної прокуратури «істерика» через вибори, які «вони програють». Тимошенко вкотре закликала генерального прокурора Юрія Луценка піти у відпустку на час виборчої кампанії через конфлікт інтересів.

У пʼятницю стало відомо, що громадська організація «Центр протидії корупції» звернулася до генпрокурора Юрія Луценка з вимогою розпочати кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення Тимошенко.

У заяві організації йшлося про те, що Тимошенко найняла американські компанії для представлення її інтересів у США. Загалом, за даними організації мова йде про приблизно $1 млн, які жодним чином не вказані у декларації Тимошенко.