У Москві затримали американського бізнесмена у справі про розкрадання 2,5 млрд рублів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американця, засновника великої інвестиційної компанії Baring Vostok Майкла Калве затримали у Москві за підозрою в шахрайстві. Про це повідомляє Басманний суд. Сьогодні, 15 лютого, бізнесмену мають обрати запобіжний захід.

За словами слідчого, фігурантами справи проходять два іноземних громадянини і четверо громадян Росії. Їх підозрюють у розкраданні понад 2,5 млрд рублів (понад $37,5 млн), пише Інтерфакс .

«Цю кримінальну справу було порушено 13 лютого 2019 року. У ході попереднього слідства встановлено, що підозрювані скоїли розкрадання грошових коштів на суму понад 2,5 млрд рублів», — заявив слідчий на засіданні Басманного суду Москви.

Кого ще підозрюють?

Джерело агентства, знайоме з ситуацією, уточнило, що кримінальну справу стосовно Калве порушено за заявою одного з акціонерів банку «Восточный Экспресс».

Матеріали для кримінальної справи стосовно Майкла Калве і його ймовірних спільників були підготовлені ФСБ Росії.

Разом з Калве у справі проходять партнер компанії Ваган Абгарян, партнер з індустрії фінансового сектора Філіп Дельпаль, директор з інвестицій Іван Зюзін, колишній голова правління банку «Восточный», а нині радник голови правління ПАТ «Норвик Банк» Олексій Кордичев і гендиректор НАО «Первое коллекторское бюро» Максим Владимиров.

Усі вони були затримані 14 лютого. Їм інкримінується шахрайство в особливо великому розмірі.

Baring Vostok — один з найстаріших і найбільших гравців на російському ринку прямих інвестицій. Фонд входить до складу акціонерів таких компаній, як OZON, «Вкусвилл», Etalon Group, Gett, «ЭР-Телеком», «Новомет», банк «Восточный» та інших.