Судді Чернігівського райсуду відмовилися розглядати справу Савченко — Рубана

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Судді Чернігівського районного суду Чернігівської області прийняли відвід у справі нардепа Надії Савченко і голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, повідомив у Facebook адвокат Валентин Рибін.

За його словами, захист вивчив протоколи авторозподілу суддів і дійшов висновку, що розподіл відбувався з грубим порушенням закону, «в ручному режимі». «Отже склад суду міг підбиратися упереджено, з урахуванням особливостей і залежностей суддів», — зазначив адвокат.

Рибін додав, що заявив відвід колегії суду в повному складі. «Колегія вийшла, а повернувшись прийняла відвід!!! Зал зустрів рішення суду оваціями та криками «Браво, судді!», — написав адвокат. За його словами, долю процесу 15 лютого буде вирішувати Чернігівський апеляційний суд.

Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з Рубаном звинуватили у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.