Суд арештував $300 000 на британському рахунку екс-голови ДФС Насірова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Суд арештував $300 000 на британському рахунку екс-голови ДФС Насірова

Палінчак Михайло / УНІАН

Шевченківський суд Києва наклав арешт на $300 тис. , що розміщені на британському рахунку екс-голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова. Рішення ухвалили 14 лютого.

Клопотання про арешт коштів подав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Андрій Перов 7 лютого. Ці гроші були виявлені під час перевірки підозрілої операції на $300 тис. за участю Насірова.

Після цього кошти були заблоковані, а прокурори САП звернулися до НАБУ із запитом про накладення арешту. Прокуратура вважає, що Роман Насіров упродовж трьох років приховував ці $300 тис., які розміщені на рахунку в британській фінансовій установі Interactive Brokers.

У САП theБабелю пояснили, як проходитиме процедура арешту коштів за кордоном.

«Після винесення рішення суд робить запит до Міністерства юстиції, Мінʼюст в свою чергу надсилає запит про міжнародну допомогу до Великої Британії, в якому надають ухвалу суду про арешт рахунків, після чого чекають на рішення компетентних органів Великої Британії», — розповіли в антикорупційній прокуратурі.

У чому підозрюють Насірова?

НАБУ підозрює Романа Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують виробництво за підозрою в махінаціях із газом.

Насірова затримали 2 березня 2017 року в лікарні «Феофанія» в Києві. Соломʼянський суд заарештував його з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Дружина Насірова 16 березня внесла необхідну заставу, і він вийшов на свободу.

Справа Насірова слухається в Шевченківському районному суді Києва. У грудні 2017 року прокурори САП почали зачитувати повний текст обвинувального акта.