Екс-главу ДФС Насірова не пустили в Давос. Він хотів відвідати форум як кандидат у президенти України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишньому голові Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову, який звинувачується у зловживанні службовим становищем та завданні збитків на суму понад 2 млрд грн, відмовили у поверненні закордонного паспорта. Насіров хотів поїхати на щорічний Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) як кандидат у президенти України.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), адвокати Насірова подали клопотання про повернення паспорта, оскільки екс-фіскала «запросили».

«У той же час інформація про те, хто саме запросив підсудного у Давос, так само як і саме запрошення, у матеріалах і тексті клопотання відсутні, і суду надані не були», — йдеться в повідомленні САП.

Суд у підсумку відмовив Насірову.

Нагадаємо, що паспорт у нього вилучили у звʼязку зі справою про зловживання службовим становищем і службовому підробленні. За даними слідства, голова ДФС у 2015—2016 роках діяв в інтересах нардепа Олександра Онищенка. Насірова звинувачують у незаконному дозволі на повернення податкового боргу в розстрочку для компаній «Фірма «Хас», «Карпатнадраінвест», «Надра Геоцентр».