Держзвинувачення: Один з фігурантів справи Гандзюк ховається в Домінікані

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Олексій Левін ховається в Домініканській Республіці. Про це заявила під час засідання суду представник держобвинувачення, прокурор Генпрокуратури Вікторія Калита, передає «РБК-Україна».

Прокурор додала, що Левін ховається від правоохоронних органів у чоловіка на імʼя Денис Пащенко, на що вказує інформація з допиту свідка.

Нагадаємо, у Шевченківському райсуді Києва обирають запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк.

  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 28 січня батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що губернатор Херсонської області Андрій Гордєєв і голова обласної ради Владислав Мангер співпрацювали з головним підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексієм Левіним (справжнє прізвище — Москаленко).