Поліція оголосила підозру чотирьом активістам, які намагалися увірватися до райуправління на Подолі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Чотирьом активістам, які намагалися прорватися в Подільське районне управління поліції Києва 9 лютого, оголосили підозру. Про це у Facebook повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв.

Їх підозрюють у вчиненні спротиву правоохоронцеві під час виконання ним службових обовʼязків (ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу).

Князєв додав, що слідство щодо інших учасників інциденту під райуправлінням триває. «Усі їхні вчинки отримають оцінку у відповідності до букви закону», — зазначив глава Нацполіції.

За його словами, Національна поліція є «аполітичною» і завжди стоятиме на принципах законності та верховенства права. «Поліція буде діяти так, як того вимагає закон, — забезпечувати безпеку громадян», — підкреслив Князєв.

9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів націоналістичної організації «С14» і активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Усіх їх доставили в Подільське районне управління поліції. До райуправління незабаром прибули інші активісти з різних організацій і зажадали звільнити затриманих. Пізніше до входу в будівлю прибули бійці спецпідрозділу поліції, які із застосуванням сили затримали 40 осіб.