«Намагалися не пустити до зброї». Поліцейський Мельников вийшов із СІЗО та розповів свою версію побиття активістів на Подолі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Заарештований поліцейський Василь Мельников, якого підозрюють у побитті активіста біля Подільського райвідділу поліції, вийшов із СІЗО під заставу та розповів свою версію інциденту з націоналістами «С14». За його словами, він не добивав лежачих цілеспрямовано і не кричав: «Лягай, Бандера!»

Про це він заявив у коментарі журналістам — відеозапис опублікував голова «Соціалістичної партії» і кандидат у президенти Ілля Кива, який вніс заставну суму.

За його словами, активістів почали виганяти з приміщення райвідділу тому, що «люди, які були в масках і мали зброю, намагалися пройти у приміщення Подільського районного управління, де зберігається вогнепальна зброя», і вони намагалися силою прорватися.

Відповідаючи на питання про момент побиття активіста, Мельников заявив, що сам постраждав від балончиків з газом.

«На той момент [побиття активістів] мене так само залили балончиком, і я турбувався, що може бути все що завгодно, і стан був емоційний. І коли людина перебувала на землі, якщо і наносилися якісь удари, то не по голові, і сказати, що у мене був прямий намір добити його, не можна», — сказав він.

Поліцейський заявив, що не кричав: «Лягай, Бандера!» Він зазначив, що у цей момент його ще не було на вулиці, і додав, що для нього Степан Бандера не є поганою і не є хорошою особистістю. «Це чоловік, який колись був націоналістом і відстоював свої інтереси. Я байдужий до цієї постаті», — сказав Мельников.