Times: Через Brexit главу зовнішньої розвідки Великої Британії не пускають на пенсію

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Глава британської зовнішньої розвідки МІ6 в цьому році залишиться після виходу на пенсію, щоб керувати відомством у період після Brexit, повідомляє газета The Times.

55-річний Алекс Янгер повинен був піти у відставку в листопаді, після пʼяти років на цій посаді. Але чиновники хочуть, щоб він продовжив термін свого призначення на 12—24 місяці після виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо премʼєр-міністр Тереза Мей і міністр закордонних справ Джеремі Хант підтвердять подовження його перебування на посаді, він стане рекордсменом з перебування на посаді голови МІ6 з 1960-х років. Керівники МІ6, відомі як «С», традиційно служать не більше пʼяти років.

Ендрю Паркер, глава MI5, погодився залишатися генеральним директором служби безпеки до 2020 року. Він був призначений у 2013 році.

  • МІ6 працює за межами Великої Британії і займається захистом держави і її інтересів.
  • Британські офіційні особи відновили надзвичайні плани часів холодної війни з переселення королівської сімʼї на випадок імовірних заворушень у Лондоні після Brexit.
  • Великі британські компанії панікують через Brexit. Громадянам радять запастися котячим кормом.
  • 16 січня у Палаті громад уряд премʼєра Великої Британії Терези Мей виграв голосування про довіру.
  • За день до цього Палата громад Великої Британії проголосувала проти угоди про вихід країни із Євросоюзу, на якій наполягала Тереза Мей.