Великі британські компанії панікують через Brexit. Громадянам радять запастися котячим кормом

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Великі британські компанії починають панікувати, оскільки премʼєр Тереза Мей виключила можливість проведення повторного референдуму щодо Brexit, а також згадала про можливе перенесення на іншу дату терміну виходу Великої Британії з ЄС. Про це пише the Guardian.

Виконавчий директор з політики Британської торгової палати (BCC) Клер Уолкер заявила, що серйозно стурбована тим, що компанії залишилися в невіданні щодо Brexit і змушені складати собі екстрені плани дій на 29 березня.

Sony підтвердила, що обʼєднує свій європейський підрозділ в Лондоні з новим підрозділом в Амстердамі, який тепер стане континентальною штаб-квартирою. Sony заявила: «Таким чином ми зможемо продовжити наш бізнес, як зазвичай, без збоїв, коли Велика Британія вийде з ЄС».

Глава Pets at Home, найбільшого у Великій Британії постачальника товарів для домашніх тварин, сказав, що його компанія почала накопичувати предмети першої необхідності, зокрема корм для кішок, оскільки «ми не хочемо, щоб у сімей не вистачало їжі для своїх улюбленців» після Brexit 29 березня.

Виконавчий директор Bentley Адріан Холлмарк повідомив, що виробник розкішних автомобілів хотів би збільшити прибуток у цьому році, але не зможе зробити це у випадку жорсткого Brexit. Він додав, що зупинка виробництва на заводі компанії в Крю коштуватиме бізнесу, що належить Volkswagen, мільйони фунтів стерлінгів на день.

  • Премʼєр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила в британському парламенті «План Б» щодо виходу країни зі складу Європейського Союзу. Його суть полягає у відновленні переговорів з Брюсселем щодо прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія.
  • У Палаті громад уряд премʼєра Великої Британії Терези Мей виграв голосування про довіру. Парламент відхилив пропозицію висловити недовіру уряду більшістю в 19 голосів.
  • Однак дане рішення не виводить країну з кризи щодо питання про Brexit. Поки жоден з варіантів розвитку подій не має твердої підтримки.