Турецька влада видала ордери на арешт понад тисячі прихильників Гюлена

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Турецька влада видала ордери на арешт понад тисячі прихильників Гюлена

Chris McGrath / Getty Images

Турецька прокуратура видала ордери на арешт 1 112 опозиціонерів, яких підозрюють у звʼязках з ісламським громадським діячем і проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого вважають причетним до організації спроби державного перевороту влітку 2016 року.

Як повідомляє агентство Anadolu, поліцейська операція проводиться у 76 провінціях країни, однак більшість підозрюваних — в Анкарі.

Нагадаємо, турецька влада і силовики з часу невдалого перевороту регулярно проводять операції проти послідовників Фетхуллаха Гюлена. Останнім часом вони набирають обертів. Вже заарештували понад 50 тисяч осіб, багатьох посадили у вʼязниці. Близько 150 тисяч осіб відсторонили від посад у військовому, державному і приватному секторах.

Туреччина вже довго домагається екстрадиції Гюлена, який майже двадцять років прожив у добровільному засланні в США. Адміністрація Трампа хоче вислати зі США проповідника Гюлена, але поки цього не робить.

Критики президента Туреччини Реждепа Ердогана звинувачують його у використанні провального повстання для придушення інакомислячих.