Вночі: в Індії 17 людей загинули через пожежу в готелі, Британія та Болгарія розслідують отруєння «Новачком», а розвідка США підозрює Росію у створенні бойових супутників

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Індії сталася масштабна пожежа в готелі

У центрі індійської столиці Нью-Делі 12 лютого в готелі Arpit Palace Hotel сталася масштабна пожежа .У результаті надзвичайної події загинули 17 осіб. Працівники пожежної служби та поліції вивели з готелю близько 50 осіб, рятувальна операція тривала чотири години. Багато людей отримали тяжкі поранення, їм надали медичну допомогу. Близько 35 осіб вдалося врятувати.

Лондон і Софія разом розслідують отруєння «Новачком»

Велика Британія і Болгарія почали спільне розслідування ймовірного зв’язку між замахом агентами ГРУ на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері у 2018 році з отруєнням болгарського бізнесмена Еміліяна Ґебрева в 2015 році. Країни створили робочу слідчу групу для того, щоб з’ясувати, чи справді бізнесмена отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Розвідка США запідозрила Росію в створенні бойових супутників

Військова розвідка США вважає, що російські супутники спостереження й техобслуговування можуть використовуватися для проведення атак на космічні апарати. «Супутники спостереження й обслуговування здатні проводити діагностику апаратів, які наближаються, і виправляти деякі несправності. Однак ця ж сама технологія може бути використана для наближення до супутників іноземних держав і проведення атак», — йдеться в тексті доповіді, опублікованому Агентством військової розвідки США. Зазначено, що розміщення таких супутників на орбіті почалося в 2017 році.

Reuters: Бразильська компанія Vale знала про ризик прориву дамби на шахті

Бразильська гірничодобувна компанія Vale, найбільший виробник залізної руди, ще в 2018 році знала про підвищений ризик руйнування греблі шахти, яка обвалилась у січні 2019 року і забрала життя щонайменше 165 осіб. За даними Reuters, у звіті компанії від 3 жовтня 2018 року йшлося, що греблю в муніципалітеті Брумадінью зарахували до групи обʼєктів, імовірність руйнування яких вдвічі перевищує максимальний допустимий рівень ризику відповідно до внутрішньої політики компанії.