Справа політтехнолога Петрова: блогера Володимира Коваля підозрюють у незаконному зборі інформації та порушенні таємниці листування

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Справа політтехнолога Петрова: блогера Володимира Коваля підозрюють у незаконному зборі інформації та порушенні таємниці листування

Facebook / Владимир Коваль

«Свідка» у справі про організацію секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка, блогера Володимира Коваля підозрюють за двома кримінальними статтями.

Про це theБабелю повідомила Генеральна прокуратура у офіційній відповіді.

Так, Коваль підозрюється в «порушенні таємниці листування, телефонних розмов, іншої кореспонденції стосовно журналіста (ч. 1,2 ст. 163 КК), а також у незаконному збиранні, зберіганні, використанні, поширенні конфіденційної інформації про особу (ч. 1,2 ст. 182 КК)».

Перша стаття передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років, друга загрожує тюремним строком до трьох років і штрафом.

У ГПУ також зазначили, що термін досудового кримінального провадження продовжений до 29 квітня.

Раніше Коваль заявив, що є головним свідком «сфабрикованої справи проти політтехнолога Володимира Петрова через його розслідувальну діяльність». Він заявив, що його силою змусили свыдчити проти двох фігурантів справи — Петрова і блогера Олександра Барабошка. 4 квітня Печерський районний суд відправив його під домашній арешт до 4 квітня 2019 року. На нього також наділи електронний браслет.

  • 7 листопада 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook звинуватила співробітника Нацполіції Олександра Варченка у домаганнях. Вона заявила, що познайомилася з Варченком у Тіндері, листувалася з ним, але відмовилася від інтимної зустрічі. Після чого він нібито почав погрожувати їй та її родині і навіть прислав відрубані «курячі лапки» для залякування. Бурейко виклала скріни їхнього листування з сайту знайомств.
  • За заявою Бурейко 8 листопада прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження через погрози вбивства. Пізніше Бурейко у Facebook відмовилася від звинувачень проти Варченка. Вона заявила, що писала про погрози з боку Варченка, «не розібравшись у ситуації і не віддаючи собі звіт у своїх діях».
  • 29 листопада спілкуючись з журналістами Бурейко спростувала своє авторство і сказала, що її аккаунт у Facebook зламали невідомі. У той же день за звинуваченням у організації скандалу затримали блогера Барабошка і політтехнолога Петрова. Пізніше їх відпустили під домашній арешт.