Заступник голови фракції БПП Березенко подає позов проти Гриценка через звинувачення у підкупі виборців

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко вирішив подати позов до суду про захист честі і гідності проти кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Про це повідомила прес-служба партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Згідно з повідомленням, сума позову — 2,5 млн грн, причому Березенко підкреслив, що саме стільки становить застава для участі в президентських виборах.

У разі перемоги в суді Березенко пообіцяв направити виграні кошти на потреби армії, передає прес-служба.

7 лютого в ефірі програми «Право на владу» Гриценко звинуватив президента Петра Порошенка у плануванні підкупу виборців, а першого заступника голови АП Віталія Ковальчука і заступника голови фракції БПП Сергія Березенка — в організації схем підкупу.

«Вони [команда Порошенка] вирішили виділити 2 мільярди гривень на підкуп ... Ключові фігури в штабі чинного президента, які це все організовують ... їх дві: Віталій Ковальчук — перший заступник глави АП, і другий це Сергій Березенко, — тіньовий штаб, де зібрали таких креативних мерзотників, які це все роблять, це депутат фракції БПП», — заявив Гриценко.

В оточенні Березенка theБабелю підтвердили, що готують позов до суду через слова Гриценка про участь нардепа у схемі підкупу виборців. Позовну заяву буде оприлюднено найближчими днями.

  • 29 січня Анатолій Гриценко в інтервʼю журналісту Дмитру Гордону заявив, що в 2014 році не ховав свого сина від армії на відміну від генпрокурора Юрія Луценка, президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова. Він сказав, що якби високопоставлені чиновники відправили своїх синів на війну, то не було б спекуляцій на крові і війна вже закінчилася б.
  • У відповідь на це генпрокурор зазначив, що використання сімʼї для політичної дискредитації є неприпустимою поведінкою. Луценко дав 24 години Гриценку для вибачення, заявивши, що його син пішов в 2014 на фронт добровольцем.
  • 30 січня Анатолій Гриценко у своєму Facebook приніс вибачення синові Луценка. При цьому політик на своїй сторінці в Facebook заявив, що не буде вибачатися перед генеральним прокурором Юрієм Луценком, назвавши його «патологічно брехливим».
  • 5 лютого стало відомо, що депутат Верховної Ради Ірина Луценко (БПП), яка є дружиною генерального прокурора Юрія Луценка, подала в суд позов про захист честі і гідності проти Гриценка.