Нардеп Ірина Луценко подала до суду проти кандидата у президенти Гриценка. Вимагає заплатити 2,5 млн грн за образу сім’ї

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп Ірина Луценко подала до суду проти кандидата у президенти Гриценка. Вимагає заплатити 2,5 млн грн за образу сім’ї

Космач Олександр / УНІАН

Депутат Верховної Ради Ірина Луценко (БПП), яка є дружиною генерального прокурора Юрія Луценка, подала до суду позов щодо захисту честі та гідності проти кандидата у президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу ZIK .Раніше Гриценко заявив, що керівник ГПУ нібито ховав свого сина від служби в АТО.

«Сума позову буде 2,5 млн грн. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб подати платіж, який бере ЦВК у кандидатів у президенти. Якщо він знайшов як майбутній Верховний головнокомандувач (так він собі думає, так не думає народ України, так не думаю я як матір воїна), то програний ним у суді позов буде коштувати йому того завдатку», — сказала дружина генпрокурора.

Вона зауважила, що звернулася до суду через брехню та образу сім’ї. Вона також продемонструвала довідку з військової частини, де служив її син, — з 55-ї Запорізької артилерійської дивізії. Ірина Луценко розповіла, що її син Олександр, зокрема, 40 днів був у Пісках, під Донецьким аеропортом.

«У мене запитання до чесного й такого псевдопатріотичного полковника Гриценка. Він має військову освіту, він був міністром оборони, йому президент Порошенко пропонував іти міністром оборони або очолювати РНБО та інші посади. Відмовився… Тоді, коли була така біда, чому ви, Анатолій Гриценко, не пішли на фронт? Це попахує дезертирством, це попахує «відмазуванням», — заявила Ірина Луценко.

За словами Ірини Луценко, якщо родина виграє суд, кошти скерують на потреби волонтерських організацій.

  • 29 січня Анатолій Гриценко в інтервʼю журналісту Дмитру Гордону заявив, що в 2014 році не ховав свого сина від армії на відміну від генпрокурора Юрія Луценка, президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова. Він сказав, що якби високопоставлені чиновники відправили своїх синів на війну, то не було б спекуляцій на крові і війна вже б закінчилася.
  • У відповідь на це генпрокурор зазначив, що використання сімʼї для політичної дискредитації є неприпустимою поведінкою. Луценко дав 24 години Гриценку для вибачення, заявивши, що його син пішов у 2014 на фронт добровольцем.
  • 30 січня Анатолій Гриценко у своєму Facebook приніс вибачення синові Луценка. При цьому політик на своїй сторінці у Facebook заявив, що не буде вибачатися перед генеральним прокурором Юрієм Луценком, назвавши його «патологічно брехливим».