Держспецзвʼязку попереджає про небезпеку — з українського державного домену розсилають вірус

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації (Держспецзвʼязку) попереджає українців про те, що зловмисники використовують електронну скриньку українського держоргану (gov.ua) для фішингової розсилки зі згадкою Мінекономрозвитку.

У листах, які розсилалися з поштової адреси держустанови, було вкладення, активація якого призводить до інфікування операційної системи вірусом.

Згідно з повідомленням Держспецзвʼязку, у темі листа зловмисники вказують: «Інформація про програму Мінекономрозвитку». Лист містить вкладений файл з назвою «КМУ база даних.zip».

У Держспецзвʼязку нагадали українцям про необхідність звертати увагу на імʼя електронної пошти, навіть якщо воно здається легітимним, і не довіряти пошті з вкладеннями, якщо їх не чекали.

  • Четверо українців створили та підтримували діяльність відомого в «даркнеті» (закритому сегменті інтернету, в якому звʼязок здійснюється безпосередньо між користувачами) ресурсу xDedic, що дозволяв користувачам продавати і купувати доступ до зламаних серверів.