Захист блогера Барабошко відмовився від апеляції по сумі застави

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Захист блогера Олександра Барабошка («Крус») не став оскаржувати суму призначеної йому застави. Про це в коментарі theБабелю розповів адвокат Кім Веремійчук, який захищає політтехнолога Володимира Петрова у справі про організацію секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка.

Адвокати заарештованих 30 листопада Петрова і Барабошка подавали апеляційні скарги на запобіжний захід для своїх підзахисних. Проте, як пояснив Веремійчук, апеляція щодо Петрова була розглянута в грудні. Але розгляд скарги стосовно Барабошка призначили на середину січня — при тому, що запобіжний захід діяв до 29 січня.

Адвокат розповів, що перший розгляд апеляційної скарги щодо запобіжного заходу для Барабошка був призначений на 15 січня, але не відбувся по суті, і його перепризначили на 23 січня. На це засідання прокурори, за словами Веремія, не зʼявилися.

А 24 січня Печерський райсуд Києва продовжив для Барабошка зобовʼязання носити електронний браслет до 24 березня і заставу в сумі 3 млн гривень. Веремійчук зазначив, що якщо суд першої інстанції продовжив Барабошку запобіжний захід, то оскарження його попереднього рішення встрачає сенс.

«[Відмова від оскарження суми застави для Барабошка] — вимушений захід, але ситуацію створила Військова прокуратура, яка не зʼявлялася на апеляційні засідання», — заявив Веремійчук.