Блогеру Барабошку продовжили заставу і зобовʼязання носити електронний браслет. Його адвокат вважає це рішення незаконним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Печерський районний суд Києва продовжив для блогера Олександра Барабошка («Крус») заставу в 3 млн гривень і зобовʼязання носити електронний браслет до 24 березня. Про це Барабошко написав у Facebook.

Барабошка разом з політтехнологом Володимиром Петровим звинувачують в організації секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту Національної економіки поліції Олександра Варченка.

«Сьогодні був черговий [суд], у результаті якого мені продовжили ще на 2 місяці заставу на 3 млн грн і носіння електронного браслета з неможливістю покидати м. Київ», — сказано в ньому.

Разом з цим, адвокат Барабошка Андрій Смирнов на своїй сторінці в Facebook заявив, що суд розглядав це питання з порушенням законодавства. «Простими словами, суд розглянув непередбачене законом клопотання і прийняв рішення, про яке його ніхто не просив, не звертався і яке не підлягає ніякому продовженню», — підкреслив адвокат.