У США військові спалять дві тонни накопичувачів із секретною інформацією. За процесом стежитимуть представники уряду

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Дослідницький центр ВМС США в Нью-Мексико (NAVSEA) володіє тоннами ІТ-обладнання та устаткування, які використовуються для секретних програм і які необхідно знищити найбільш безпечними і незворотними способами. Для цього вони шукають підрядника.

Приблизно дві тонни обладнання, включаючи магнітні, оптичні та твердотільні пристрої зберігання даних з високочутливими секретними даними, необхідно знищити.

Центр звернувся з проханням про надання послуг зі знищення, в якому конкретно міститься заклик спалити все зазначене обладнання «до тла».

Інформація, яка зберігається на цих пристроях, є дуже конфіденційною, про що свідчать вимоги фізичної безпеки, викладені в запиті. Установки для спалювання повинні бути «як мінімум безпечні на вході, там має бути цілодобова озброєна охорона і цілодобова камера спостереження з можливістю запису дати і часу».

Через делікатний характер даних тільки федеральні службовці можуть перевозити обладнання, а представники уряду залишатимуться на місці під час процесу знищення.

Щойно контракт буде укладений, у переможця буде 10 днів, щоб почати роботу зі спалювання, на що, як очікує центр, знадобиться не більше восьми-десяти годин. Чиновники NAVSEA очікують, що всі роботи і контракт будуть завершені до 30 вересня 2019 року.