Суд Криму продовжив арешт двом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російський суд Сімферополя до 9 квітня продовжив арешт фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Едему Смаїлову і Серверу Мустафаєву, повідомляється на сторінці Facebook-спільноти «Кримська солідарність».

Смаїлова і Мустафаєва звинувачують в участі в терористичній організації. Засідання суду проходило в закритому режимі. Сторону захисту представляли адвокати Сергій Легостов і Ліля Гемеджі.

Наприкінці січня в Північно-Кавказькому окружному військовому суді відбулося перше судове засідання у сімферопольській справі «Хізб ут-Тахрір» . Пʼятьох кримських татар: Еміля Джемаденова, Теймура і Узеіра Абдуллаєвих, Рустема Ісмаїлова та Айдера Саледінова — звинувачують за ст. 205 Кримінального кодексу Росії («участь в терористичній організації»). Фігуранти справи свою вину заперечують.

Що таке «Хізб ут-Тахрір»?

Міжнародна ісламська політична організація, заснована в 1953 році у Східному Єрусалимі. Вона виступає за відновлення справедливого ісламського способу життя та ісламської держави (халіфату). У Росії ця організація визнана терористичною і заборонена з 2003 року.