Фалафель, протези, видра і біле серце: Unicode представив нові емодзі 2019 року

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Консорціум Unicode представив 12-ю версію Emoji. В ній розширили кількість наявних варіантів, а також додали нові. У 2019 акцент робили на інклюзивності. Про це пишуть у блозі організації.

У новій версії зʼявляться емодзі — протези рук і ніг, механічні та автоматичні коляски з людьми чи без, слухові апарати, собаки-поводирі і палиці. Додадуть нові зображення тварин — фламінго, лінивця, орангутана і видри. В асортимент страв додадуть фалафель, кубики льоду, вафлі, цибулю і часник. Всього в 12-ту версію додадуть 59 нових емодзі. Для вже наявних передбачать 171 варіант.

Круглі, серцеподібні та квадратні емодзі будуть у 2019 році підтримувати всі основні кольори. Тепер не буде проблемою, наприклад, зробити серце білого або коричневого кольору. Також передбачена можливість поєднувати відтінки шкіри для людей, які тримаються за руки.

Emojipedia

Нові доповнення стануть доступні користувачам через кілька місяців. Після анонсу їх надішлють розробникам систем, таким як Apple, Google, Samsung і Microsoft. А ті будуть розробляти і реалізовувати зміни в переліку емодзі відповідно до своїх інтерфейсів.