Майже дві тонни морського сміття стануть червоною доріжкою кінофестивалю «Берлінале»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Майже дві тонни морського сміття стануть червоною доріжкою кінофестивалю «Берлінале»

Arnold Fang / Flickr

У 2019 році червона доріжка міжнародного кінофестивалю «Берлінале» буде зроблена зі сміття, виловленого в океані. Про це повідомило міністерство економічного співробітництва і розвитку Німеччини, передає DW .

«Берлінале» вважається одним із найпрестижніших кінофестивалей в Європі та світі. Проходить з 1951 року щорічно у лютому в Берліні. Кінопокази із червоною доріжкою і церемонією вручення премій відбудуться у столиці Німеччини з 7 до 17 лютого 2019 року

Ця акція має привернути увагу до проблеми забруднення світового океану відходами з пластику. Перед трьома основними майданчиками фестивалю розгорнуть 2 430 кв. м килимових покриттів. Для їхнього виробництва використали 1,6 тонни відходів, зокрема і рибальських сіток.

«Червона килимова доріжка на «Берлінале» ніколи не була такою зеленою», — заявив міністр економічної співпраці та розвитку Німеччини Ґерд Мюллер.

За даними міністерства, щороку в океан викидається близько восьми мільйонів тонн пластикових відходів. Зараз вже 90% морських птахів мають у шлунках часточки пластику. А у 2050 році в океанах буде плавати більше пластику, ніж риби.