BuzzFeed: Лобіст російського походження отримав близько $500 000 до і після зустрічі у Вежі Трампа. Там обговорювався компромат на Гіларі Клінтон

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Лобіст російського походження, який був присутній на скандальній зустрічі у Вежі Трампа в червні 2016 року, до і після зустрічі отримав серію підозрілих платежів на загальну суму в півмільйона доларів, повідомляє BuzzFeed News.

Документи, на які посилається видання, показують, що радянський військовий офіцер Рінат Ахметшин, який став лобістом у Вашингтоні, вніс на рахунки в американських банках великі суми готівкою за кілька місяців до і через кілька місяців після зустрічі, на якій російський адвокат пропонував керівникам передвиборчої кампанії Дональда Трампа компромат на його суперницю Гіларі Клінтон.

Лобіст також отримав велику суму від Дениса Каціва, чию компанію Prevezon Holdings Міністерство юстиції США звінуватило у відмиванні доходів від податкового шахрайства в розмірі $230 млн.

  • Трамп неодноразово заперечував наявність будь-яких ділових інтересів у Росії. Але в минулому році BuzzFeed News показали, що переговори щодо московської башти тривали принаймні до червня 2016 року, всього за кілька тижнів до того, як Трамп висунув свою кандидатуру від республіканців.
  • Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані наполягає, що він «ніколи не говорив, що не було ніякої змови» між Росією і президентською виборчою кампанією Трампа в 2016 році.
  • Сам Дональд Трамп заявив, що він «ніколи не працював на Росію», і назвав подібні повідомлення брехнею.