«Це схоже на Tinder, але з собаками». У Литві створили додаток для охочих взяти тварину з притулку

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Любителі тварин у Литві створили мобільний додаток, схожий на популярний додаток для знайомств Tinder. З його допомогою можна «знайомитись» із тваринами з притулків, «запрошувати» їх на прогулянку і забирати додому. Про це пише AP.

Додаток, що отримав назву GetPet, було запущено минулого місяця, і щодня він отримує сотні нових користувачів. Він призначений для людей, які хочуть взяти з притулку улюбленця, наприклад як PawsLikeMe і BarkBuddy.

«Це схоже на Tinder, але з собаками», — сказав Вайдас Гецявичюс, один із творців програми. «Можна домовитися про зустріч із собакою».

GetPet показує профілі пухнастих чотириногих, які дивляться сумними очима. Прокрутка вниз показує більше інформації про цуценя, і зацікавлені можуть потім провести пальцем праворуч. Якщо ви проведете пальцем ліворуч, зʼявиться профіль іншого собаки.

Гецявичюс сказав, що ідея прийшла до розробників, коли вони побачили бездомного собаку на вулиці через вікно. Наразі в додатку доступні лише собаки, але планується додати ще кішок та інших тварин.

Ілона Реклаітіте, засновник одного з притулків, сказала, що вона дуже рада інноваційному підходу до старої проблеми.

«Мені подобається цей новий додаток, він дає нам більше шансів знайти для наших вихованців нових власників і новий дім, а це значить, що тоді ми зможемо допомагати іншим собакам, які ще перебувають на вулицях», — сказала вона. «У нас зараз 140 собак. Бувало ми віддавали одного або двох щодня, але тепер ми отримуємо набагато більше дзвінків, і люди приходять частіше».