«Повітряний експрес». На українські курорти туристів доставлятимуть гелікоптерами

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Повітряний експрес». На українські курорти туристів доставлятимуть гелікоптерами

Синиця Олександр / УНІАН

На Одещині триває підготовка до запуску проекту «Повітряний експрес», який дозволить доставляти туристів на українські курорти за допомогою гелікоптерів. Всього проект передбачає будівництво девʼяти вертолітних портів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної держадміністрації.

«Передбачається створення швидкісних пасажирських перевезень між обласними центрами і курортами Затока (Кароліно-Бугаз), Буковель та Трускавець», — йдеться в повідомленні.

Одеська облдержадміністрація вже підписала меморандум про співпрацю з «Міжнародною транспортною сервісною групою ТВС», яка спільно з американською корпорацією Trans World Service і корпорацією EXIM буде будувати вертолітні порти. А вони, в свою чергу, зʼєднають девʼять міст у мережу вертолітних перевезень.

Доставку пасажирів будуть здійснювати важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II та Boeing 234 Chinook на 26 і 44 місця. Вони оснащені буфетами, вбиральнями та відділеннями для багажу.

У прес-службі зазначають, що шлях у Кароліно-Бугаз із Києва займе 2 години, з Вінниці — 1 годину 25 хвилин, із Черкас — півтори години.