Аваков показав перші французькі гелікоптери Airbus. Україна отримає їх у грудні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Аваков показав перші французькі гелікоптери Airbus. Україна отримає їх у грудні

Twitter / Arsen Avakov

Перші французькі гелікоптери Airbus надійдуть в Україну у грудні 2018 року. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Twitter.

«Перші гвинтокрили для України Airbus Н225 Super puma — практично готові. Наші французькі партнери завершують збірку, налагодження і випробувальні польоти. У грудні гелікоптери передадуть ДСНС і НГУ. Наші пілоти вже там і знайомляться зі своїми машинами, напрацьовують досвід», — написав Аваков і опублікував фотографії гелікоптерів.

Airbus — одна з найбільших авіабудівних компаній, що виготовляє однойменні пасажирські, вантажні, військово-транспортні літаки. Штаб-квартира компанії розташована у місті Бланьяк (Франція)

23 березня МВС домовилося із Францією про постачання 55 гелікоптерів Airbus Helicopters. Сума контракту — €555 млн. Частину фінансування забезпечують французькі партнери.

Гелікоптери французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей: Н145, Н125 та Н225.

Н125 — перевищує інші одномоторні моделі за продуктивністю та універсальністю. Вони потребують високого рівня обслуговування та добре працюють у високогір’ї.

Н145 — особливо добре себе проявляють в умовах спекотного клімату і у високогірʼї.

Н225 — володіє найвищими характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.