The Bild: Росія в обхід санкцій закуповує німецькі гвинти для безпілотників та застосовує їх на Донбасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
The Bild: Росія в обхід санкцій закуповує німецькі гвинти для безпілотників та застосовує їх на Донбасі

Збройні сили Росії в обхід європейських санкцій продовжують купувати гвинти німецького виробництва для своїх військових безпілотників, які після застосовуються у війні на Донбасі. Москві заборонено продавати зброю і товари багатонапрямкового значення, які можуть використовуватися в цивільних і військових цілях.

Як пише німецьке видання The Bild, росіяни використовують ці гвинти в безпілотниках «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-3», «Тахион», «ZALA-42104M», «Груша», «Орлан-2».

При цьому росіяни не приховують гвинти німецьких Graupner/SJ GmbH і aero-naut Modellbau GmbH & Co. KG. Представники виробників запевняють, що не знали про застосування їх гвинтів у російській військовій техніці.

Під Москвою, у військовому музеї «Парк Патріот» донині стоять БПЛА з німецькими гвинтами.

Vitaly Kuzmin

Видання зазначає, що безпілотник з такими гвинтами російська армія застосовувала на Донбасі ще з 2015 року. Однак Міністерство оборони ще у 2014 році повідомляло, що українські військові збивали БПЛА типу «Орлан», і це були не поодинокі випадки.

Наприклад, 23 січня військові ЗСУ показали збитий в зоні ООС «Гранат-2», який мав гвинти від aero-naut Modellbau.

«Якщо Росія справді закуповує деталі для своїх бойових апаратів у Німеччині, тоді німецький уряд має зробити все, щоб зупинити купівлю цих запчастин російськими державними структурами», — заявив член комітету з питань оборони Тобіас Лінднер.