Генпрокуратура склала підозру слідчому Слідкому РФ за справи проти Яценюка, Корчинського, Мазура і Яроша

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру слідчому Слідчого комітету РФ Артуру Найманову в незаконному притягненні до кримінальної відповідальності чотирьох громадян України. Про це на брифінгу розповів прокурор відділу Генпрокуратури Олександр Новіков, передає «Інтерфакс-Україна».

Мова йде про кримінальні справи в Росії проти екс-премʼєра Арсенія Яценюка, представника організації «Братство» Дмитра Корчинського, координатора «С14» Сергія Мазура і екс-лідера руху «Правий сектор», позафракційного народного депутата Дмитра Яроша.

За словами Новікова, Найманова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого у ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу — незаконне притягнення до кримінальної відповідальності. Найманова також підозрюють у фальсифікації доказів у зазначених справах.

Український прокурор розповів, що російський слідчий «за відсутності будь-яких доказів причетності громадян України до зазначених злочинів підписав постанову про притягнення до відповідальності в якості обвинувачених... Корчинського, Яценюка, Мазура і Яроша за ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу РФ [бандитизм]».