«За особисту мужність і захист України». Порошенко нагородив Яроша іменним пістолетом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«За особисту мужність і захист України». Порошенко нагородив Яроша іменним пістолетом

Wikipedia

Президент Петро Порошенко нагородив іменним пістолетом «Форт-12.02» позафракційного депутата і екс-лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на відповідь Адміністрації президента.

В указі Порошенка йдеться, що Ярош нагороджений «за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України». Депутат брав активну участь у бойових діях на Донбасі з 2014 до 2015 року.

Указ про нагородження відзнакою «Іменна вогнепальна зброя» був підписаний президентом 13 жовтня, напередодні Дня захисника України.

Крім Яроша, пістолетом «Форт-21.02» (калібр 9 мм, із магазином на 16 патронів) також нагородили ще двох учасників бойових дій.

Форт

Зазначимо, що іменною зброєю нагороджують також міністр оборони Степан Полторак і міністр МВС Арсен Аваков. Нагородною зброєю за різні заслуги зазвичай служать пістолети української марки «Форт». У січні 2018 року Полторак заборонив сам собі нагороджувати зброєю цивільних осіб, залишивши цю нагороду для військових. При цьому Аваков і вище керівництво Нацполіції продовжує нагороджувати зброєю цивільних нарівні з військовими і поліцейськими.

З останніх випадків: вручення пістолетів з рук заступника голови Нацполіції Вʼячеслава Аброськіна двом лікарям в Дніпрі, які врятували життя пораненим поліцейським.