Нардеп від «Народного фронту» Дейдей загубив нагороду від Порошенка. Знайдений орден просять вважати недійсним

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп від «Народного фронту» Дейдей загубив нагороду від Порошенка. Знайдений орден просять вважати недійсним

Facebook / Евгений Дейдей

Депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Євген Дейдей загубив орден «За мужність» III ступеня, який він отримав у 2014 році.

Повідомлення про втрату державної нагороди опубліковано в сьогоднішньому випуску офіційного видання «Урядовий курʼєр» [№175].

«Вважати втраченим орден «За мужність» ІІІ ступеня разом з орденською книжкою, яким було нагороджено Дейдея Євгена Сергійовича згідно з указом президента України № 631 від 3 серпня 2014 року», — йдеться в оголошенні.

Нагороду він отримав, коли був координатором батальйону патрульної служби міліції спеціального призначення «Київ-1». Через кілька місяців, у жовтні 2014 року, Дейдей став депутатом Верховної Ради від «Народного фронту».

У 2017 році Генпрокуратура підозрювала його в незаконному збагаченні на суму 6,1 мільйона гривень і внесла до Ради подання на зняття недоторканності з політика. Однак парламент не дав на це згоди.

У липні 2018 року нардеп Дейдей вступив до Радикальної партії Олега Ляшка, одночасно залишаючись у фракції «Народного фронту».