В Україні за два місяці розмитнили понад 65 тис. авто з єврономерами. Власники заплатили за це понад 4 млрд грн

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україні за два місяці розмитнили понад 65 тис. авто з єврономерами. Власники заплатили за це понад 4 млрд грн

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

Понад 65 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією розмитнили в Україні з 25 листопада 2018 року до 31 січня 2019 року. За оформлення авто сплачено вже понад 4,1 млрд грн, повідомляється на офіційному сайті Державної фіскальної служби .

«Це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту», — пояснили в ДФС.

Найактивніше громадяни розмитнюють авто у Києві (майже 10,8 тис. автомобілів), а також у Волинській (8,7 тис.) та Чернівецькій (понад 6 тис.) областях.

Тільки за один день 31 січня громадяни оформили майже 3,4 тис. автомобілів, за які сплачено близько 212 млн грн платежів.

Із загальної кількості оформлених авто майже 55 тис. перебували на території України з порушенням вимог Митного кодексу. За них власники додатково сплатили 467 млн грн (8 500 грн за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

  • В Україні 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Для автомобілів з бензиновим двигуном до 3 тис. куб. см — €50, понад 3 тис. куб. см — €100; а для автомобілів на дизелі з обʼємом двигуна до 3,5 тис. куб. см — €75, а більше — €100.